Toepassingen led verlichting

Led verlichting wordt voor veel verschillende toepassingen gebruikt. tegenwoordig is led verlichting bijna niet meer weg te denken uit het Nederlandse en Internationale straatbeeld. Al vele jaren vindt u ledjes in bijvoorbeeld verkeerslichten en elektronische apparaten. De afgelopen jaren zijn leds echter veel beter en krachtiger geworden waardoor led verlichting nu geschikt is om alle traditionele lampen te vervangen. We hebben de belangrijkste toepassingen van de led voor u op een rij gezet.
  • Led verlichting op kantoor
  • Led verlichting in een winkel
  • Led verlichting in een keuken

De eerste toepassingen

De eerste ledjes vinden we terug in de jaren 60 en 70. Toen werd de led technologie voor het eerst gebruikt in elektronica. De eerste ledjes werden bijvoorbeeld voor afstandsbedieningen gebruikt. Het indicatielampje van een afstandsbediening of van een TV zelf is altijd een ledje.

Grote verlichtingsmogelijkheden

Daarnaast wordt de led natuurlijk veelvuldig gebruikt voor het maken van televisies en andere grote beeldschermen. Door de komst van de led is het stroomverbruik van de tv ook behoorlijk gedaald. Al vele jaren geleden werd de led lamp voor het eerst toegepast in verkeerslichten en andere grote indicatie toepassingen. Ook veel gemeentes zorgen er voor dat de straatverlichting wordt vervangen door led.

Ook voor bedrijven en consumenten

Ook voor algemene verlichting wordt de led lamp steeds vaker gebruikt. In Nederland stappen bedrijven en consumenten massaal over op led verlichting. Door de snelle ontwikkelingen op led gebied kunnen nu vrijwel alle lampen vervangen worden. Bij bedrijven gaat het vaak om led panelen, tl buizen of pl lampen die ontzettend veel stroom verbruiken. bedrijven kunnen bovendien een deel van hun investering terug krijgen. Bij huishoudens gaat het vaak om een groot aantal losse lampen die samen een hoop stroom verbruiken. Led verlichting wordt tegenwoordig ook veel gebruikt in de tuinbouw. Omdat verlichting hier vele branduren maak is de overstap op zuinige led verlichting erg interessant voor telers en kwekers.

Lijst van led toepassingen:

Zaklamp
Verkeerslichten
Afstandsbedieningen
Speelgoed
Gadgets
Straatlantaarn
Fietsverlichting
Televisies
Autolampen
Tuinbouw
Bouwlampen
Veestallen
Parkeergarages
Ziekenhuizen
Magazijnen
Zwembaden & Sauna's
Winkels
Kantoren
Horecagelegenheden
Lichtslingers (decoratie)